Holistische Kijk op Gezondheidszorg

Gepubliceerd op 7 juli 2022 om 08:38

Gelukkig komt het steeds meer. Huisartsen, tandartsen, psychologen, specialisten die samenwerken met de gezondheidszorg die buiten die gestructureerde en van protocollen aan elkaar hangende zorg vallen. De Alternatieve zorg dus. Samen kijken wat nodig is, wat kan. En ja ook de reguliere zorg is zinvol en kan ook heel nodig zijn. Maar de oorzaak achterhalen van een lichamelijk of geestelijk probleem dat beperk je niet door alleen naar de specifieke klacht te kijken. Je kijkt naar de mens als geheel die zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel een eenheid vormt. Samen met je omgeving, je erfelijkheid en je leefwijze bepaald dit hoe jij je voelt, wie jij bent. Klopt dit allemaal, dan ben je in harmonie, je voelt je fit en vrij en de energie stroomt vrij door je lijf.

Maar komt er op een of andere manier een knik in de kabel en word de energie geblokkeerd dan kunnen er allerlei klachten optreden. Heb je bijvoorbeeld veel spanningen door hoge werkdruk, privé problemen, de wereld problematiek dan kan dit zich op veel manieren uiten. De meest bekende is dan natuurlijk hoofdpijn, maar ook maagklachten, hoge bloeddruk, concentratieproblemen, slapeloosheid en neerslachtigheid kunnen de gevolgen ervan zijn.

Is je weerstand verminderd of ben je op een andere manier uit balans en heb je daardoor meer last van allergieën, netelroos, verkouden, virussen dan kan er ook een disbalans of blokkades in je systeem zijn opgetreden.

Heb je een trauma opgelopen in het verleden dan kun je daar op latere leeftijd lichamelijk en geestelijke problemen door krijgen. Zoals angst (aanvallen), slecht zien, straatvrees, slechte lichamelijke conditie.

En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen.

Energetische therapie (o.a. magnetiseren, holistisch pulsen, chakra balansing) helpt het in gang zetten van je zelfregulerende vermogen van je lichaam zodat deze zijn werk kan gaan doen en blokkades weg neemt. Je komt er achter wat de problemen veroorzaakt en je leert de signalen van je lichaam te interpreteren en zo steeds meer je lichaam in balans te houden. Je weet wat jou energie geeft zodat jij je zelf gezond kunt houden.

Wil jij ook hulp bij het erkennen en herkennen van jouw problemen en er eens op een holistische manier naar laten kijken? Maak eens een afspraak voor Energetische Therapie. De eerste afspraak zal iets langer duren omdat we dan ook een kennismakings- en intakegesprek doen.

Tot snel!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.