Innerlijke Reis

 

 

 

De Innerlijke Reis is gebaseerd op de ervaring dat mensen door het oplossen van innerlijke spanningen en blokkades weer van hun gezonde, positieve energie gebruik kunnen maken. Ook zonder klachten is een helende reis heel bevrijdend. De Innerlijke Reis methode maakt gebruik van de methode zoals die is ontwikkeld door Brandon Bays en Somatic Experience dat werkt met de zogenaamde ‘felt sense’, het bewust ‘gewaar zijn’ van lichamelijke sensaties, om het lichaam te helpen restspanning van niet afgevoerde/vastgezette overlevingsenergie te ontladen.

Wij dragen allemaal ons levensverhaal met ons mee, en kunnen terugdenken aan fijne en minder fijne herinneringen in ons leven. Soms zijn er levenservaringen die we moeilijk kunnen verwerken.

Steeds als we terugdenken aan de ervaring voelen we dat het lastig is om het een plek te geven. Er zijn dingen gebeurd of gezegd die ons nog steeds verdrietig, boos, onzeker of bang maken. In dat geval is de ervaring mogelijk niet goed verwerkt. Een Innerlijke Reis kan helpen het verwerkingsproces op gang te brengen en onze kracht en zelfvertrouwen weer te laten opbloeien.

Thema’s waarbij een Innerlijke Reis een positieve verandering teweeg kan brengen:
Het vinden van oorzaak van huidige gedragspatronen
Het loslaten van angst, verdriet en boosheid
Het verkrijgen van inzicht in stagnerende relaties
Het oplossen van innerlijke blokkades
Het ontdekken van nieuwe perspectieven, mogelijkheden en talenten
Waardoor je meer innerlijke rust, levenslust, zelfvertrouwen en kracht gaat ervaren. De reis stimuleert je zelfgenezend vermogen en vitaliteit.

Wat doe je tijdens een Innerlijke Reis?
Je maakt tijdens een Innerlijke Reis met gesloten ogen contact met gespannen gebieden in het lichaam, en de daaraan gekoppelde lichaamssensaties zoals het voelt koud, warm, zwaar en emoties zoals angst, verdriet of boosheid, en herinneringen die je niet volledig hebt kunnen verwerken.
Als je jezelf toestaat om emoties toe te laten dan merk je dat in de kern van die emotie na een paar momenten een volgende emotie opkomt.
Deze emoties liggen als energieschillen om je eigenlijke kern heen.

Tijdens een Innerlijke Reis ga je net zolang door met in rust je lichaamssensaties en emoties toe te laten totdat je in contact komt met een ervaring van je diepere kern. Dat contact met je diepere kern kan voelen als een ervaring van rust, geluk, liefde of wat het op dat moment voor jou ook is.

Om de oude opgeslagen pijn verder op te lossen heb je vervolgens, met je ogen dicht in gedachten een dialoog- gesprek met diegenen die betrokken waren bij de oude onverwerkte herinneringen.

Door wat je toen niet kon uitspreken alsnog aandacht en hardop woorden te geven, kan de oude opgeslagen pijn ontrafelt en opgelost worden. Je spreekt diepgaand uit wat destijds niet gezegd kon worden. Je maakt op deze manier opgekropte emoties los. Daarna is de weg vrij om jezelf en de ander tenslotte vanuit hart en ziel te vergeven.
Dan is het tijd om oude overtuigingen die je nu niet meer ondersteunen te vervangen door nieuwe, gezonde, ondersteunende overtuigingen die helpend zijn voor jouw toekomst.

Een Innerlijke Reis is een geleide visualisatie waarbij ik je je begeleid en vragen stel. Op grond van jouw antwoorden ontwikkelt de reis zich verder. Ik zal niets voor jou invullen. Je ontdekt zelf jouw eigen antwoorden en innerlijke wijsheid. Dit maakt dat je zelf controle over jouw proces hebt, ik ben als jouw begeleider bij je om met je mee te denken en veiligheid te bieden.
Op het moment dat je denkt dat je niet weet hoe je verder moet tijdens de reis dan stel ik, als jouw begeleider, je vragen waarvan de antwoorden, jouw antwoorden, je zeker weer op weg helpen.

Zowel kinderen als volwassenen kunnen veel baat hebben bij deze methode. Een sessie bij kinderen duurt ongeveer een uur. Een sessie bij volwassenen duurt, vanwege de hoeveelheid levenservaringen en bijbehorende emoties, ongeveer twee tot drie uur.

De innerlijke reis kan worden gecombineerd met andere behandelmethoden. De innerlijke reis kan gemaakt worden als een op zichzelf staande reis, maar zal ook een zeker onderdeel zijn van de Energetische Therapie.