Spiritualiteit en ontwikkeling

Gepubliceerd op 6 juni 2024 om 13:20

Helemaal jezelf mogen zijn. Niet meer gebonden aan de maatschappij, leven vanuit intuïtie, je ontwikkelen naar een hoger bewustzijn. Hoe ga je dat realiseren en is dat wel het doel die je wilt bereiken met je ontwikkeling. Ga je dan voorbij aan het leven op aarde? Verlies je dan de aansluiting met het gewone leven. De mensen om je heen? Is dat erg?

Ik begin weer eens met het schrijven van een blog vol met vragen. Heb ik de antwoorden? Nou nee. Want dit is ook waar ik mee zit. Soms verlang ik de eenzaamheid, terug trekken in de natuurlijk. Helemaal naar mijn diepste binnenste keren. En dan wil ik er uit en in de zon op een terrasje zitten. Contact maken met mensen, grapjes maken en goede gesprekken voeren. Of heerlijk op een festival vanuit mijn kraam mensen blij zien worden van de dingen die ik gemaakt hebt. Die ik dan wel weer in alle rust, in mij zelf gekeerd gemaakt heb.

Ik denk dat ik die twee kanten nodig heb. Ik wil ook laten zien dat je volop in de maatschappij kunt staan en leven en daarbij kunt laten zien hoe je de wereld ervaart. Dat je je licht kunt laten schijnen en daarbij misschien het leven van andere wat lichter kunt maken.

Na een aantal jaren van leven in mijn eigen wereld, heb ik de stap genomen om weer een stapje richting het maatschappelijke te nemen. Het is een hele verandering, maar ik merk ook dat ik het stukje ontwikkeling, spirituele groei, vertrouwen op mijn intuïtie mee neem in deze nieuwe fase.

Ik ben er blij mee omdat ik merk dat de druk die ik begon te voelen in mijn praktijk nu weer afneemt en ik vol plezier ook daar weer mij zelf kan zijn. Zo kan ik op een heleboel plekken mijn licht laten schijnen.

Wil je ook een beetje licht van mij? We kunnen elkaar altijd op een terrasje ontmoeten.

 

Karin Ovinge

Juni 2024

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.