Emotie's

Gepubliceerd op 6 juli 2023 om 12:11

Ik weet nog dat ik begon met het geven van behandelingen z’n 6-7 jaar geleden en enorm schok van de emoties die vrij kwamen. Het was ook best ingewikkeld. Er zijn zoveel vormen van emoties die zich op allerlei manieren kunnen uiten.

Zoals:

Verdriet (zwaarmoedig, zelfmedelijden, bedroefd, wanhopig, eenzaam, depressief, rouwend, smart, zwaarmoedigheid, melancholisch, ongelukkig, ellendig, weemoedig, vernederd)

Angst (rusteloos, fobisch, paniekerig, schrik, zenuwachtig, ongerust, bezorgd, nerveus, zorgen makend, wantrouwend, hysterisch)

Boosheid (verbolgen, ergeren, verbitterd, wrok, geïrriteerd, vijandig, furieus, verontwaardigd, bitterheid, agitatie, woede)

Vreugde (gelukkig, opgelucht, plezier, tevreden, vervoerd, verrukt, trots, extase, euforisch, genot, enthousiast)

Verbazing/verrassing (gechoqueerd, verbijsterd, verwonderd, overrompeld, ontstelt)

Afschuw/walging (minachtend, aversie, weerzin, ontzet)

 

En wat doe je daar dan mee?

Eerst probeerde ik te troosten, te kalmeren, te beredeneren. Maar is dat helpvol. Dan probeer je woorden te geven aan gevoelens die eigenlijk niet te benoemen zijn. En dan vaak ook nog over situaties die al lang geweest zijn en waarvan de energie is achter gebleven in je lichaam.  Waar jij je misschien niet eens meer bewust van bent, maar waar je onbewust nog last van hebt.

Nu laat ik de emoties maar gewoon komen, ga ik door met de behandeling. De emotie mag er zijn, mag gevoeld worden. Want dat is uiteindelijk de bedoeling van een energetische behandeling. De energie verlichten, verwijderen en daardoor de vaak lichamelijke en emotionele klachten verhelpen.

 

En wil je toch leren woorden te geven aan je gevoelens? Daar zijn dan weer andere therapeuten voor. 😉

 

© Karin Ovinge

Juli 2023

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.