Energetische therapie voor baby’s, kinderen en tieners


Kinderen kunnen zichzelf flink in de weg zitten. Door allerlei oorzaken zijn ze uit balans geraakt (zowel lichamelijk als psychisch). Veel klachten bij kinderen en tieners komen voort uit gevoelig zijn en ASS (autisme, ADHD, PDD-NOS). Gevoelig zijn is een mooie eigenschap. Vaak zijn deze kinderen heel sociaal en hebben een heldere kijk op het leven. Deze hooggevoelige en ASS kinderen zijn zo gevoelig voor hun omgeving dat dit tot klachten leidt of dat een kind zo blootgesteld wordt aan prikkels dat dat niet goed is voor hem. Kinderen raken dan uit balans en krijgen klachten als:


- Slaapproblemen
- (faal) angsten
- (opnieuw) bedplassen
- problemen met ontlasting
- boosheid/woedeaanvallen
- algemeen gevoel van overprikkeldheid
- concentratieproblemen
- buikpijn
- hoofdpijn
- veel huilen
- passief of juist overactief gedrag

Ook kinderen en tieners die een traumatische ervaring hebben meegemaakt, hebben baat bij een behandeling. De gedachtes en emoties worden rustiger waardoor er ruimte ontstaat om te verwerken. 

Een energetische behandeling helpt het kind weer tot zichzelf te komen. Er komt rust in het hoofd. Komen weer in contact met zichzelf, waardoor ze minder last hebben van de prikkels uit hun omgeving. Hierdoor kunnen ze beter omgaan met situaties en zichzelf.


De behandeling is zeer laagdrempelig. Bij een behandeling is het de bedoeling dat het kind, met de kleren aan, op de behandeltafel ligt. Maar ja, daar hebben kinderen vaak niet altijd geduld voor. Dus zitten, spelen, lopen …. Het mag allemaal, zolang ik mijn handen maar kan gebruiken.


Voorafgaand aan de behandeling vraag ik de ouders, per mail aan te geven wat de klachten zijn en of er iets gebeurd is in het leven van het kind wat indruk heeft gemaakt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: voor de eerste keer naar school, een nieuwe juf/meester, een vriendje dat verhuisd is, overlijden van opa/oma, ziekte. Op deze manier kan de behandeling meteen beginnen en hoeft er niet over het kind gepraat te worden waar hij/zij bij is. Vanaf een bepaalde leeftijd (afhankelijk van het kind) zal ik altijd een gesprekje met het kind hebben.


Ik geef graag inzichten, tips en oefeningen mee om thuis mee door te werken.


Voor kinderen t/m 16 jaar geldt er een aangepast tarief