Wat als …..


In november/december 2019 kreeg ik tijdens een meditatie het gevoel dat er iets heftigs stond te gebeuren. Geen oorlog maar iets waardoor de ratrace van het leven tot stilstand zou komen.


Een reset voor de mensheid en moeder aarde.

 

Nu ruim een jaar later weten we wat dat is. De wereld heeft te maken met een pandemie. Of we nou wel of niet geloven in deze pandemie. Of deze een natuurlijke oorzaak heeft of niet. Dat maakt niet zo veel uit.

 

 

 

 


Feit is dat de wereld tot stilstand is gekomen. Voor een heel aantal mensen een gevoel waar moeilijk mee om te gaan is. Maar ook voor een heel aantal mensen een verademing. Weg uit de verplichtingen en de druk van het leven, je werk. De prestatie maatschappij terug gebracht naar menselijkheid. Naar aandacht voor elkaar, naar terug wat echt belangrijk is. Dat zal voor de een even zoeken zijn. Wat doe je met al die tijd die niet meer op gaat aan sociale verplichtingen, aan de consumptie maatschappij. Voor de ander het gevoel dat je je niet meer hoeft te verantwoorden als je geen zin of behoefte hebt om mee te doen aan die ratrace. Of niet mee kunt in dit leven en nu rust ervaart.


Willen we weer terug naar het “ouder normaal”? En is dat eigenlijk wel de bedoeling.


Is dit de overgangsperiode naar een “nieuw normaal”? En dan bedoel ik niet die van de 1,5 meter en de mondkapjes. Maar het nieuwe normaal van aandacht voor elkaar, minder verplichtingen, minder strijd, minder consumptiemaatschappij.

 

Naar een “nieuw normaal” met het samen koken en eten, wandelen, spelletjes doen. Aandacht voor wat de natuur ons kan brengen. Een socialer normaal voor de mensheid en moeder aarde. Teruggebracht naar de essentie van ons bestaan.

 

Wat als ……..

 

©Karin Ovinge
Januari 2021