Spirituele ontwikkeling …… en dan?


Ik zie het veel om mij heen gebeuren. “Ik ben mij spiritueel aan het ontwikkelen.”

Ja maar, wat houdt dat dan in?


Ben jij je alleen aan het ontwikkelen of leef jij een spiritueel leven? En wat is dan het verschil?


Een spiritueel leven leiden is een pad dat je volgt op deze aarde. Je bent je bewust van alles wat om je heen gebeurt. Je begrijpt de dingen die op je pad komen, je begrijpt de ander, je begrijpt jezelf, je begrijpt dat je onderdeel van het groter geheel bent. En je hebt begrip voor de ander en jezelf.


Spiritueel zijn betekend ook dat je heel bewust je alledaagse dingen doet, met de grootst mogelijke aandacht en zorg. Ook de dingen die moeilijk voor je zijn. Je doorziet problemen, waardoor deze makkelijker op te lossen zijn, voor jezelf maar ook voor een ander. Je geeft jezelf aandacht en zorgt goed voor jezelf.


Alles wat je aandacht geeft groeit. Geef je een plant aandacht, liefde en af en toe een beetje water en voeding, dan zal deze groeien en bloeien.


En terwijl je dan bezig bent dit spirituele leven te leiden, merk je dat er meer kennis en ervaring komt. Dat je je ontwikkeld. Alles wat je nodig hebt voor dit leven, voor je ontwikkeling komt op je pad.


Overvoer je de plant met water en veel voeding, dan zal deze het niet redden. Lees je het ene boek, na het andere, ga je van de ene raadgever, naar de andere. Dan geef je jezelf misschien te veel voeding. Je overvoert jezelf, en vergeet er naar te leven.

Karin Ovinge

Maart 2018

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.