Overgewicht

 

 

 

 

 

 

 

Regelmatig kom ik mensen tegen in de praktijk met overgewicht. Overgewicht kan ontstaan als een soort beschermmuur. Als er iets in je leven is gebeurd waar je niet goed mee overweg kon, gaat het lichaam je zo goed mogelijk beschermen door jezelf groter en sterker te maken. Zelfs onbewust wel onaantrekkelijk te maken voor anderen als beschermingsstrategie.
Een aantal voorbeelden zijn (maar absoluut niet voorledig):
- Vernedering
- Afwijzing
- Onvoldoende beschermd geweest
- Emoties niet mogen uiten (Zie ook blog “Boos!”)
- Schaamte
- Waarheid niet mogen of kunnen spreken

Het nare onveilige gevoel gaat niet weg. Wordt misschien alleen wel erger en uit frustratie ga je steeds meer eten. Het ongelukkige gevoel groeit daarin mee. Je weet niet meer waar het begonnen is.
Op het moment dat je even terugkomt bij de gebeurtenis, je weer verdrietig of onveilig voelt, ga je automatisch weer eten. Dat is je vangnet, je troost.


Vaak sta je er helemaal niet bij stil dat er een onderliggend probleem is en loopt de frustratie om niet te kunnen afvallen alleen maar op. De oplossing is dan om op onderzoek uit te gaan. Waarom heb ik overgewicht gekregen. Waar ligt de oorzaak.


Ik heb in de praktijk gemerkt dat tijdens de behandelingen Energetische therapie een fijne bijwerking is dat er ongemerkt minder behoefte is aan troosteten en dat de behoefte aan gezonder eten toeneemt. En daardoor gaat afvallen in ene een stuk minder moeilijk. Hoe fijn is dat!

 

Juni 2020 

Karin Ovinge