Mijn energie! Afblijven dus ……

Het is een heel proces, om te leren dat je je energie bij jezelf mag houden. Dat jij bepaald wanneer je je energie wilt delen. Dat jij mag bepalen hoe jij je energie gebruikt. Het heeft even geduurd voordat ik doorhad waarom ik in grote groepen altijd zo moe was. Of waarom die ene vriendin vrolijk en opgewerkt de deur uitging en ik als een dweil achterbleef. “Ik ben altijd zo blij als ik bij jou ben geweest”.

 

 


Inmiddels weet ik dat ik mij zelf kan beschermen en hoe dat het beste bij mij werkt. Ik heb hem al vaker gedeeld, maar deze is voor mij heel belangrijk “Muur van kristal sluit je om mij heen, en laat niets door dan licht alleen”. Regelmatig visualiseren en herhalen help mij enorm in het dagelijkse leven.


Maar er is meer ……


Ik ben mij er van bewust dat mijn zonnevlecht chakra heel gevoelig is voor de energie van andere mensen. En dat is niet alleen bij mij zo. Dat is ook een beetje het doel van de zonnevlecht chakra. Contact maken met jezelf en de buitenwereld. Maar wat nou als je hier heel moe, verdrietig, boos, gedeprimeerd of juist heel vrolijk van wordt. Met andere woorden, wat nou als je de emoties van andere mensen overneemt? En wat nou als je deze mensen onbewust probeert te helpen met jouw energie? Ze je leeg trekken?


Een natuurlijke reactie zou dan moeten zijn dat je je zonnevlecht chakra beschermd. Dat kun je doen door je armen te kruizen en voor je zonnevlecht te houden. Maar ja, dat zijn wij natuurlijk een beetje verleerd, want dat zou afwijzend, gesloten en defensief zijn. Je kunt het ook omdraaien, je houdt je energie bij jezelf, je zorgt er voor dat je energie weer in balans komt en dat je meer jezelf bent in aanwezigheid van andere personen. Vaak kun je je dan ook beter concentreren. (Waarom worden schoolkinderen geleerd met hun armen over elkaar te zitten?)


Ik heb mijzelf aangeleerd om in grote groepen met mijn armen gekruist te lopen. Tijdens gespreken, staat er een mok thee, een bergkristal of iets anders, ter hoogte van mijn zonnevlecht op tafel. Regelmatig leg ik mijn vuist op mijn zonnevlecht. En zo bescherm ik mijzelf. Natuurlijk komt er altijd iets binnen, uiteindelijk ben ik ook maar een mens en kunnen healing, readings en channelings zo heftig zijn dat het mij ook raakt. “Bij mij binnenkomt.”


Ik kan dat kwijtraken door regelmatig met mijn tenen te wiebelen om goed geaard te blijven. Ik visualiseer regelmatig een stroom van universele energie via mijn kruin, door mijn lichaam en via mijn voeten naar moeder aarde. Onderweg neemt deze stroom alle energie mee die niet van mij is. Zo hou ik mijn lichaam fit en gezond.


Aan het eind van de dag douche ik met een washandje gevuld met zout op mijn hoofd om ook mijn energetische lichaam te reinigen.

Dus kom je iemand tegen en zegt je instinct dat je je armen moet kruizen? Doe dat dan! Je zult je een stuk fijner en meer in balans voelen.

 

Karin Ovinge

Februari 2019

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.