De ketenen van energie

 

 

 

 

 

 

In de praktijk komen vaak mensen die moe zijn. Het gevoel hebben helemaal vol te zitten en niet weten waarmee. Dit zijn vaak energetische koorden.

Met iedereen die je ooit hebt gesproken of tegengekomen bent, ben je energetische verbonden. De een is daar gevoeliger voor dan de ander of kan dat makkelijker loslaten.

Hoe sterker de band is met iemand hoe sterker het koord wordt en hoe voller jij je erdoor gaat voelen. Deze band kan negatief of positief zijn. Een hele liefdevolle positieve band met je kind kan net zo goed knellen als een negatieve band van iemand die je beledigd heeft of die boos is op jou. Het is daarom ook niet gek dat deze banden ons lichaam laat reageren met lichamelijke klachten.


Vaak zijn we er ons niet van bewust dat deze banden bestaan en vragen we ons af waar bepaalde klachten vandaan komen. Waarom krijg ik keelpijn als ik aan iemand denk of in de buurt ben? Misschien omdat deze persoon jaloers is op hoe jij je kunt uiten, hoe jij in het openbaar kunt spreken?


Het fijne is dat je deze banden kunt verbreken. Er zijn verschillende mogelijkheden. Op verschillende niveaus.

  • Iedere dag bouw je koorden op met de mensen die je tegen komt. Op straat, in de supermarkt, op je werk en thuis.
    Om deze te verbreken visualiseer je deze koorden en verbreek je deze. Ik doe dat dagelijks onder de douche. “Alle koorden die ik vandaag heb opgebouwd verbreek ik. De energie laat ik wegvloeien naar moeder Aarde”.


De wat stevigere koorden, zoals:

  • Koorden die je in de loop van je leven hebt opgebouwd met collega’s, bekenden, vriendschappen (ook die al verbroken zijn) kun je eenmalig tegelijk verbreken.
  • Koorden van specifieke mensen. Denk hierbij aan ouders, kinderen (niet jonger dan 12 jaar), broers/zussen. Als deze banden te knellend worden, te veel van je eisen, kun je deze verbreken. De liefde blijft bestaan, de band blijft bestaan, maar je zult merken dat er ruimte komt in de relatie. Benoem deze mensen apart tijdens het verbreken.
  • Koorden kun je ook hebben met mensen die al overleden zijn en met mensen die je niet kent, bijvoorbeeld uit een vorig leven. Ook deze koorden kun je op deze manier verbreken.

 

Het verbreken kun je op de volgende manier doen:


In de meeste gevallen hebben de koorden zich verzameld bij het derde chakra. Ik leg mijn hand/vuist op dit punt en vraag Aartsengel Gabriel (of een gids, een voorouder) mij te helpen. “Aartsengel Gabriel wil je mij helpen de koorden te verbreken met de energie van mensen die ik niet meer nodig heb (of benoem welke mensen) en de uiteinden te vullen met licht en liefde”. Dit kun je doen terwijl je rustig ligt of tijdens een meditatie. Verwijder de energie door rustig je hand van je lichaam los te maken en af te schudden.


Doe het verbreken van de koorden met aandacht en liefde. Ook bij het verbreken van de koorden van negatieve energie. Het bewust verbreken helpt ook mee in het loslaten. Het kan zijn dat een koord hardnekkig is. Dit gebeurt bij koorden die opgebouwd worden door iemand die veel aan jou denkt. Herhaal het verbreken dan regelmatig. Je zult merken dat het op een gegeven moment minder knellend wordt.
Na het verbreken van de koorden kun je leegte ervaren. Dit is wennen. Want het is geen leegte, het is zoals het zijn moet!
Succes!


Wil je advies of hulp bij het verbreken van energetische koorden? Neem dan vooral contact op!

 

Karin Ovinge

Juni 2019

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Liz
2 jaar geleden

Je bent geweldig!! Ik heb zo veel bewondering voor jou en hoe je ALLES doet. Vooral dankjewel voor jou liefde en compassie vandaag ..ongekend xxxx

Karin Ovinge
2 jaar geleden

Graag gedaan!