“Je bent leuker dan bubbeltjesplastic!”

Waarom vinden we het fijn om een complimentje te krijgen en waarom geven we ze eerder aan een ander dan aan ons zelf?


Het geven van een complimentje is praten van hart tot hart. En dat is natuurlijk best moeilijk als je een grote muur om dat hart hebt met hier en daar een groot slot erop. Het is dan moeilijk om te geven, maar ook om te ontvangen. Een compliment durven geven face-to-face vanuit ons hart, wat een uitdaging! En dan het ontvangen, hoe vaak word een compliment niet afgezwakt door de ontvanger.

 

Tijdens een facebookpost stelde ik voor een complimentje uit een pot te trekken. Ik deed dit door af te stemmen op de energie van de vrager of voor wie het bestemd was. Ook dat voelt goed. Iemand heeft toch maar de moeite genomen een compliment voor jou te vragen. Dus of het nou een compliment is dat uit iemands hart komt of gevraagd (vanuit hart) is, dat maakt blijkbaar niet uit. Het gaat om het gevoel dat het ons geeft. We voelen ons er goed door, we worden er blij van, we krijgen zelfvertrouwen. We hebben aandacht gekregen. En alles wat aandacht krijgt, groeit!

 

Bij het krijgen van een compliment hoef je eigenlijk alleen maar “dankjewel” te zeggen. Wanneer je op die manier een compliment kunt aannemen, komt de zuivere energie van het compliment bij je binnen. Je voelt je daardoor gelukkiger. Ook schept het een verbinding met de gever van het compliment. Je stelt je hart naar hem of haar open.

 

Gelukkig waren er ook mensen die voor zichzelf een compliment gevraagd hebben! Wees daar trots op. Je hebt je hart opengezet om te ontvangen! Je laat jezelf groeien!

 

Een goed compliment geeft energie, je wordt er zelf blij van en je ziet dat de ander er blij van wordt.

 

Karin Ovinge
Mei 2018

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.