Gezien worden

 

 

Ik laat regelmatig mijn honden uit en dan kom ik vrouwen tegen die zich prachtig hebben aangekleed, zich hebben opgemaakt en hun haar “in de krul”. Ik praat regelmatig met een van deze vrouwen en als ik dan vraag waarom is dat, waarom niet in je joggingbroek, ongekamde haren en zonder make-up naar buiten om dat eerste rondje (of laatste) te doen? Maar dat kan echt niet, stel je voor dat iemand je ziet. Wat zal die dan wel niet denken? Gaat het wel goed met haar. Kan ze wel voor zichzelf zorgen? en “Ik voel mij zekerder als ik mij “verzorgt” heb”. Wat is het dat wij niet meer in onze natuurlijke staat mogen zijn? Fris gewassen, met nog natte haren in makkelijk zittende kleding naar buiten is dus niet verzorgt. Is niet zoals de wereld je mag zien. Is het om je natuurlijke zelf niet te laten zien? Dat eenheidsmasker moet op? Wie bepaald wat verzorgt is en mooi?


Weet je nog wie je zelf bent als je je altijd verbergt onder een laag make-up, kleren aantrekt die maatschappelijk geaccepteerd zijn?


Ik geef toe, ik heb daar ook aan meegedaan. Je wilt er bij horen, je past je aan, aan je omgeving, je werkplek, je familie. Vooral niet opvallen door je niet aan te passen.


Het moment dat ik gestopt ben met mij aan te passen, was lastig. Maar ik was er ook te moe voor om mij nog bezig te houden met wat anderen van mij vonden. Ik had al moeite om fris gewassen en met natte haren, in makkelijk zittende kleren de honden uit te laten. Laat staan om na te denken wat anderen daarvan zouden vinden. En het bevalt mij prima. Ik heb mijn masker afgedaan en je krijgt wat je ziet. Ik trek kleren aan die ik prettig vind, waar ik mij prettig in voel. Niet omdat ze maatschappelijk aanvaard zijn, bij een maatschappelijke status horen. En make-up? Daar doe ik niet meer aan ….

 

Ik ben wie ik ben. Wat een ander daarvan vindt? Ik weet het niet. En moet ik mij dat afvragen?


Kijk eens in de spiegel, zonder make-up, zonder kleding. Wie zie je? Wie ben je?


Kijk nog eens in de spiegel, als je aangekleed bent en eventueel make-up hebt opgedaan. Wie zie je nu?


Vraag je af, met wie ben je het meest blij?


En wil jij leren jezelf te zien en te waarderen zoals je diep van binnen bent? Maak dan eens een afspraak en dan kijken wij er samen naar.

 

Karin Ovinge
Januari 2020


P.s. Ik ben niet anti Make-up. Als jij je daar prettiger bij voelt, vooral doen. Maar wees bewust waarom je het doet!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.