Geesten, Spirits, Gidsen en aanverwante zaken

 

 

 

 


Veel mensen zijn in deze tijd hoog gevoelig en ervaren vaker geesten, spirits of gidsen.Vroeger kwam dat ook al voor maar werden de kinderen en volwassen die dat meemaakte voor gek verklaard of gepest. Een ingebeeld vriendje, was en is dus vaak een geest of spirit.

Het is dus niet gek of vreemd dat je het idee hebt dat je overleden Opa of Oma (of vader of moeder), of andere mensen die je heel na stonden, bij je is. Dat kun je voelen, ruiken, horen, zien of weten.

Vaak word er gezegd dat deze geesten of spirits nog niet naar het licht gegaan zijn omdat ze nog iets moeten afmaken op aarde. Dat is voor een deel waar. Maar een heel aantal geesten, spirits of gidsen laten weten vanuit hun ziel dat ze bij je zijn om je te steunen, troosten en beschermen. Deze zielen zijn al wel naar het licht gegaan maar zijn voor jou nog voelbaar.
Dat kan heel prettig zijn, maar soms ook heel lastig. Bijvoorbeeld als je vaak ’s nachts wakker wordt omdat de geest/spirit aan je grote teen trekt. Je kunt dan aan de spirit vragen je met rust te laten. Wil je weten waarom de geest/spirit dat doet (of iets anders natuurlijk) vraag dat dan. Je krijgt op een of andere manier het antwoord. Het is ook niet gek, als dit gebeurd, dat je in eerste instantie schikt en misschien bang bent. Voor deze geesten, spirits of gidsen hoef je niet bang te zijn.

Het kan gebeuren dat je in een huis woont of op een plek bent waar iets ergs is gebeurd. Denk bijvoorbeeld aan een ongeluk, (zelf)moord of plekken waar oorlog gevoerd is. De energie op deze plekken is vaak heel negatief. Het kan zijn dat de zielen nog aanwezig zijn, maar vaker is alleen de negatieve energie (als een soort stempel) van de gebeurtenis blijven hangen.

Je komt op zo’n plek en bent snel verdrietig of gespannen. Gebeurt dit buiten, dan is dat gevoel weer over als je daar weg bent. Maar is er iets in het huis gebeurt waar je woont of in een gebouw waar je veel komt (bijvoorbeeld je school of werkplek), dan kan het nodig zijn om het gebouw schoon te maken van de negatieve energie. Deze negatieve energie zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld veel hoofdpijn hebt of dat er veel ruzie in huis/gebouw is. Je voelt je onrustig of hebt nergens zin is. Jouw energie word uit je gezogen en dus ben je heel moe. Dit zijn allemaal reden om je huis, school of werkplek te reinigen. En dat kan op verschillende manieren. (Zie mijn website: https://www.karinovinge.nl/cleaning).

En dan nog even over de geesten of spirits die niet over gegaan zijn naar het licht en nog op aarde zijn omdat ze nog iets moeten afmaken. Eigenlijk weten we nu al dat geesten, spirits ook veel met energie te maken hebben. Is er een geest/spirit aanwezig in de ruimte dan zal je dat kunnen meten. Je kunt het ook ervaren als een stroom koude (of soms warme) lucht. De geesten of spirits proberen vaak je aandacht te trekken door bijvoorbeeld met het lichtknopje te spelen of de radio aan of uit te zetten. Deze spirits kun je vragen wat je voor ze kunt doen, zodat ze over kunnen gaan naar het licht. Het heeft niet zo veel zin om een cleaning te doen als hun probleem niet is opgelost. Het is spannend om deze vraag te stellen, maar soms kan het iets heel kleins zijn waarmee je kunt zorgen dat de spirit over kan gaan naar het licht. Mooi is als je ze kunt helpen door “een goed gesprek”, waarmee ze tot een ander inzicht komen en naar het licht kunnen gaan.

Karin Ovinge
Juni 2018

Reactie plaatsen

Reacties

Angel van de pol
4 jaar geleden

Ik liep laats boven in de gang en doe het licht uit en Ik loop door waarna he licht aan ging ik doe het weer uit en dacht dat ik iemand hoorde zeggen "laat aan" wat is dat het licht werkt handmatig

Karin Ovinge
4 jaar geleden

Wij hebbeb inmiddeks via Whatsapp contact gehad. Luisteren naar de entiteiten met je gevoel. Vraag wat ze willen, kijk of je ze kunt helpen! Succes.